THEMAMUSICALS

Op zoek naar de kersthit van het jaar? Neem dan deel aan de jacht op succes en zing de sterren van de hemel voor een onverbiddelijke jury in deze uitdagende kerstmusical. Meedoen is belangrijker dan winnen, toch? Vertel dat maar eens aan Ritchie, die denkt dat hij bij voorbaat al gewonnen heeft. Of aan Jon, die het zo graag wil, maar die niet helemaal met zijn tijd is meegegaan. En wat te denken van Shannara? Haar verlegen voorkomen is slechts schijn, want als zij begint te zingen knalt het glas-in-lood uit de ramen. Gelukkig weet de mysterieuze Amber vriend en vijand te raken met haar optreden als Angel. Juist, als engel. En daarmee krijgt kerst dit jaar toch weer een gouden randje.

Tijdsduur: ca. 30 minuten. Aantal spelers: minimaal 10, maximum onbeperkt.

BESTELLEN

Jezus is geboren. Dit verhaal speelt zich af in de buurt van Betlehem, de volgende ochtend.

Sarah is niet de enige die verlangt naar een betere tijd. Ook vele anderen hopen op een fijnere toekomst voor hun volk. Maar ze weten dan nog niet dat hun gebeden inmiddels zijn verhoord. Dat zal Sem ze wel eens even komen vertellen. Hij heeft het namelijk allemaal zèlf zien gebeuren. Nou ja, bijna dan. Als hij Sarah later tegenkomt kan hij maar moeilijk uit zijn woorden komen. Maar waar dat aan ligt…?

Tijdsduur: ca. 30 minuten. Aantal spelers: minimaal 14, maximum onbeperkt.

BESTELLEN

De kerstvakantie komt eraan. Fijn! Maar… waarom wordt er nou ieder jaar kerst gevierd? Opeens klimt er een engel door een slaapkamerraam, zien we hoe de Israëlieten zich in hun geboortedorp laten inschrijven, onder het wakend oog van Romeinse soldaten. Daar staan ook Jozef en Maria die aan het einde van de lange dag een herberg proberen te vinden om de nacht door te kunnen brengen. Een stal, een kribbe, de geboorte van Jezus, de herders, de koningen… Het traditionele Bijbelverhaal, gezien door de ogen van een kind.

Tijdsduur: ca. 30 minuten. Aantal spelers: minimaal 20, maximum onbeperkt.

BESTELLEN

Het is bijna zover. De voorstelling gaat nu echt beginnen. Lucas en Elisa zijn er helemaal klaar voor. Zij mogen het Kerstverhaal dit jaar vertellen. Samen met de herders, de wijzen, de engelen… Niemand ontbreekt. En dan begint de muziek. Het kerstverhaal, maar dan net even wat anders. Want de Israëlieten zijn het wachten meer dan zat. De herbergier valt zelfs uit zijn rol. De herders dansen als cowboys en de wijzen vinden vooral zichzelf erg belangrijk. Lucas vertelt dat het Kindje is geboren en iedereen is stil. Maria neemt haar baby op de arm en zingt voor Hem. En iedereen, op het toneel en in het publiek is er heel dichtbij. Oog in oog.

Tijdsduur: ca. 30 minuten. Aantal spelers: minimaal 10, maximum onbeperkt.

BESTELLEN

De voorbereiding in Spanje voor het Sinterklaasfeest begint elk jaar al in de zomer en deze keer wordt er onder leiding van Pimp Piet hard gewerkt om de oude vertrouwde Pakjesboot een opfrisbeurt te geven. Show Piet ziet zijn kans schoon en wil Sinterklaas trakteren op een onnavolgbare show, maar dan moet er natuurlijk wel een echt theater in het schip zijn gebouwd. En dan moet er ook plek zijn voor alle meereizende artiesten. Show Piet draait door en om ruimte te creëren zet hij Pakjes Piet met alle pakjes, net voordat de boot vertrekt, van boord. De show loopt op rolletjes, tot vlak voor de finale een drijfnatte Pakjes Piet verhaal komt halen…

Tijdsduur: ca. 20 minuten. Aantal spelers: minimaal 8, maximum onbeperkt.

BESTELLEN

Hoe komt het toch dat – hoe graag we dat ook willen – lang niet iedereen Kerst kan vieren zoals wij dat doen? Waar blijft de vrede? Waarom is er nog steeds honger? Kinderen krijgen op school de opdracht om verhalen over deze grote vragen te schrijven. Zo maakt het publiek kennis met Galina, een oorlogsvluchteling; met Manco, een straatkind; met Kya en Amani, die ondanks de honger in hun land de moed nooit opgeven, want de zon komt immers altijd weer op. Toch? Sweet dreams, dromen om te koesteren.

Tijdsduur: ca. 30 minuten. Aantal spelers: minimaal 10, maximum onbeperkt.

BESTELLEN

Vier musicals, voor alle seizoenen in één pakket. In ‘Pluk de dag’ (lente) probeert Mila het wanhopige vergeet-mij-nietje Frits te redden van de ondergang voordat zijn laatste blaadjes zijn geplukt. ‘Zoet als honing’ (zomer) vertelt het verhaal van de eigenzinnige bij Fleur die het weigert om iemand te steken. Gelukkig bestaat er zoiets als bijles, maar of Fleur daar iets van opsteekt… Jan, ‘Een eikel zonder hoed’ (herfst) zoekt zijn geluk elders nadat hem duidelijk is gemaakt dat hij er niet bij hoort. Als de andere eikels in het nauw worden gedreven door de gemene spin Grimbel, redt Jan zijn soortgenoten en wordt hij de held van de dag. In ‘Het ijsparadijs’ (winter) heeft Bingo de pinguïn het veel te koud en besluit om op reis te gaan naar een warmer oord. Op weg naar Vuurland ontmoet hij Chica, een pinguïn die lijdt aan smeltvrees. Samen gaan ze op zoek naar een plek waar ze het toch fijn kunnen hebben en ontdekken zo hun eigen ijsparadijs.

Tijdsduur: ca. 25 minuten (per musical). Aantal spelers: minimaal 10 (per musical), maximum onbeperkt.

Pluk de dag
Zoet als honing
Een eikel zonder hoed
Het ijsparadijs

BESTELLEN

Kinderen uit een nieuwe wereld ontdekken hoe de kerstgedachte zich op verschillende manieren openbaart. Een kerstdiner met familie, cadeautjes onder de boom; zwervers die zich warmen bij een vreugdevuur; een kerststal, het verhaal van de geboorte van Jezus; een boodschap over vrede en een nieuwe wereld, waar de kinderen uit dit verhaal vandaan komen. Hoe mooi zou het wel niet zijn als het vuur van kerst altijd zou branden?

Tijdsduur: ca. 30 minuten. Aantal spelers: minimaal 17, maximum onbeperkt.

BESTELLEN